Pascucci Extra Bar Classic
Ez a fajta kávémárka 3 fajta kávéból áll. Olaszországban a 70-es években irányadó hagyományokat és értékeket tükröző, letisztult ízvilággal rendelkezik. Szigorú struktúrájú, fanyar, karakteres és magas koffeintartalmú, orrunkat új fa és fűszer illattal tölti meg. Kiegyensúlyozottan kesernyés íze a leghangsúlyosabb, édeskés utóízzel. Egy régi, de gondosan kidolgozott kávémárkáról van szó. Az erős ízek harmóniája meglepetést rejt magában. Jellemzője vastag, tigratúrás crema, diós-mogyorós-csokis ízvilág, a háttérben enyhe gyümölcsösség.
Pascucci Extra Bar Mild
Egy hamisítatlan itáliai „Bar” keverék. Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, középmagas koffeintartalom jellemzi, csokoládé és szárazgyümölcs jegyekkel.
A keveréket, amely a 80-as évek közepén született, azért fejlesztették ki hogy forradalmasítsa íz-, illatvilágában, aromájában és felülírja az olasz szokásokat. Ez a márka továbbfejleszti az addig használt Classic márkát.
A válogatott robusta kávé jellegzetes íze, a mosott arabica és a fanyar íz egyedivé teszik, akár egy eszpresszóról van szó, akár bármelyik kávé különlegességről, amelyben szintén kitűnő. A keverékben visszaköszön a 80-as, 90-es évek Pascucci kávéjának ízvilága; a kalsszikus keveréket (Classic), lágyítja és édesíti a hozzáadott Amerikából származó mosott kávé. Az innen származó kávéfajták csökkentik a fás ízt és zamatot, valamint fanyar ízt adnak a keveréknek. A csészében gyönyörű, sötét a színe, egybefüggő, vastag krém borítja, testessége érezhető a szájpadláson, robusta tartalom személyességet, tömör krémet ad és a finom indiai rumra valamint a melaszra emlékeztető jegyekkel gazdagítja a kávét. Koffeintartalma 2 % körüli.
Pascucci Caffe Golden Sack
A Pascucci bestsellere.
1990-ben született és 7 fajta kávéból állították össze, magas arabica tarrtalmú kávékeverék. Tükrözi az olasz ízlésnek az ízvilág terén végbemenő változásait. Formájában egyszerű és sikeres egyensúlyt képez az édesség és az aromás savasság között. Illatában és utóízében kakaó, szárított gyümölcs, érett szilva, méz és fehéres világos virágok jegyeit fedezhetjük fel. Az éppenhogy észlelhető fás jegyek karaktert adnak a kávénak és friss fűszerek, fahéj valamint kardamomra emlékeztetnek. Koffeintartalma 1% körül van, e kávémárka a minőség és a keresett kávék szinonímája.
Pascucci Bio
Bio kávék iránti növekvő piaci igényre a Pascucci válasza a Pascucci Bio.
(90-10%) mely ökológiai termesztésből származik. Ez a keverék a manapság divatos ízvilágot tartja szem előtt: a kávé ne legyen „erős”, ne legyen keserű. Legyen egészségesen tiszta!
A márkától elvárható minőséget nem egyszerű hozni: Az összetételét alkotó 7 kávé struktúrát ad a kávénak. Magától értetődően mindegyikük megfelel a minősített biogazdálkodás szigorú feltételeinek, így megőrzik eredeti tulajdonságaikat.
A 90% arabica magas szintű édességet kölcsönöz a kávénak. A mosott arabica kellemessé és tisztává teszi. Fő jellemzői a szárított gyümölcs és csokoládé íz, mindeközben fűszeres is, édes gyümölcspép és citrushéj nyomai teszik teljessé az aromáját és íz világát. Eszpresszóként nagyot domborít a Pascucci Bio. Tökéletes kávét kapunk, alacsony (1% körüli) koffeintartalommal.
Pascucci 100% Arabica Blend
Négy féle single origin kávéból álló keverék. A blend összeállítása során analizálták a rendelkezésre álló kávék aromáját, ízvilágát, s csak a különleges minőségűekből válogattak, amelyek a következők. Indiai természetes arabica: Kerala államban, a határnál, Mysoréval határos hegyvidéken terem ez az indiai kávé, amely szárított gyümölcs, édes mogyoró és makadámdió, valamint a csokoládé aromáját kölcsönzi a kávénak. A bogyók természetes feldolgozása adja a jellegzetes, karakteres, pirított magvas ízjegyeket. Mosott salvadori arabica: ez a kávé egy nagyon kicsi termőterületről származik, Salvador keleti részéről. A frissessége és gyümölcsössége a csésze tartalmát déligyümölcs, fehér virág és érésben lévő gyümölcs jelleggel gazdagítják. Columbiai light supremo: Magdalena partjának középső területeiről származik, és simogató lágysága, lágy ízvilága miatt light-nak definiálják. Bársonyossága és testessége erőteljes édes ízt kölcsönöz az elkészült eszpresszónak, háttérben érett gyümölcsös beütéssel. Costa Rica-i: az Irazu vulkán lábánál található termőterületeken terem ez a rendkívül aromagazdag kávé. Friss és virágos, savtartalma magas, de nem tolakodóan, a kávét rendkívül markáns, nagyon érett gyümölcs ízzel gazdagítja