Helyszín: A klíma varázsa

Montefeltro és mindenek előtt Montecerignone természeti adottságai kitűnő mikroklímát eredményeznek a kávé szárításához és érleléséhez. A falucska a Conca folyó völgyében fekszik, 600 méteres magasságban, ahol alacsony és állandó a nedvességtartalom egész évben, ami minden évszakban ideális környezetet biztosít a kávéfeldolgozás számára.

A hegyek között fekvő falu tiszta levegője a raktárban elhelyezett, és a pörkölés alatt álló kávénak csak a vidék tiszta illatát és egyéb zamatát adja át. Montecerignone klímája és földjének ásványi összetevői, ahol a nyers kávé érése folyik, jelentősen emeli a termék minőségét. Ez a klíma úgy hat az érésben lévő kávéra, hogy megédesíti, és pozitívan befolyásolja az érzékszervekkel észlelhető tulajdonságait. A levegő nagyon alacsony nedvességtartalma garantálja, hogy a kávészemek nem nehezednek el és érintetlenül marad az aromájuk.

Senki nem feltételezhette, hogy ez a mikroklíma mennyire megemeli a kávé minőségét. Azonban mint minden véletlenül feltalált dolognál lenni szokott, a Pascucci jelentősen profitál ebből a felfedezésből.