Pörkölés: Tapasztalat és technológia

A Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag – vagyis a kávébab – kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának. A labori elemzések, melyeket mezőgazdász technikusok végeznek, garantálják a nyers kávé minőségét.

Az osztályozást követi a kávékeverékek készítése – a keveréknek néhány nap pihenésre van szüksége, amíg minden kávéösszetevő együtt tud “lélegezni” és a minőségük keveredni tud egymással- majd az egész folyamat egyik legkényesebb része következik, a pörkölés!

A pörkölés nem egyszerű munkafázis: komoly szakértelmet igénylő művészet, olyan szaktudást igényel, mely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot, és napjaink komputerizált technológiáját. Az állandó, és kiváló minőség szem előtt tartása végett a Pascucci saját szabadalmat fejlesztett ki, mely az ideális pörkölést hivatott biztosítani. A hagyomány szerint a megpörkölt szemeket hallgatni kell. A kávé a pörkölés alatt állandó pattogó hangokat ad, melyek időtől és színtől függően változnak, ezek megfigyelésével érhető el a legjobb minőség. Ez a szabadalom tehát számítógépek segítségével figyeli a kiadott pattogó hangokat a pörkölés ideje alatt.

A pörkölés után a kávé tárlósilókba kerül, majd a termék frissességének megőrzése szempontjából alapvető fontosságú csomagolás következik. Ezt követően indul végső útjára, a kávészerető fogyasztókhoz.

Mint a fentiekből is látható, egy minőségi kávékeverék elkészítése rengeteg munkát, törődést, sok tapasztalatot, s persze, a tökéletességre való folytonos törekvést követel – mindezt garantálja a Pascucci márkanév.