Szálas teák (zöld) 2019-01-08T12:46:31+00:00

Szálas teák (zöld)

Sencha Senpai

250 g
Cikkszám: 80308

A szencsa japán legnépszerűbb teája. A név a teacserjékről márciusban történő első szüretre utal. A szencsa teát megkülönböztető ízek a kellemes, édes zamat és az enyhe összehúzó hatás, amelyek a Szencsa szenpáj esetében tökéletes egyensúlyban vannak. Ennek az elegáns Szencsa szenpájnak az illata finom, zamata kitűnő, összehúzó hatása enyhe. Frissítő hatású főzet készül belőle, amelynek erősen fűre emlékeztető aromája van, illetve édes íze. Sokan magas vitamintartalma miatt dicsérik. A leveleket különös gonddal válogatjuk és vegyítjük, hogy megőrizzük a zöld tea természetes ízét és zamatát. Azt ajánljuk, hogy a filtert 75-85°C hőmérsékletű vízzel öntse le, majd hagyja állni.

Gunpowder Zhu Cha

250 g
Cikkszám: 80309

Ennek a teának az esetében szárítás után a tealeveleket gőzölik, majd kis golyócskákká, gyöngyökké gyúrják anélkül, hogy károsítanák a levelek erezetét. Ezáltal a tealevél tartalmazta enzimek vagy nedvek nem szabadulnak fel. Végül a gyöngyöcskéket megszárítják. A gyöngyöcskék kinézete igen nagy mértékben a sörétére vagy a puskaporéra emlékeztet, és innen ered ennek a teafajtának a neve is. A „lőporteából” készült főzet színe a méz vagy a réz színére emlékeztet, íze a gyógynövényekére hasonlít, és selymesen lágy. Viszont a Gunpowder Zhu Cha testes, íze erős, enyhén füstös, továbbá fogyasztása után enyhe utóízt érzünk. Tömörített állapotuknak köszönhetően a lőportea levelei hosszabb ideig maradnak frissek, mint a többi zöld tea levelei. A belőle készült főzetnek a színe a méz vagy a réz színére emlékeztet, íze a gyógynövényekére vagy a fűére hasonlít, és selymesen lágy. A legjobb módszer ennek a teának az elkészítésére a tealeveleket 80-90°C hőmérsékletű vízzel leönteni, majd állni hagyni.

Green Himalajian

250 g
Cikkszám: 80310

Ez a meglepően magas tengerszint feletti magasságon termő zöld teafajta a Himalája ködbe burkolózó lábainál nő. A nagy hőmérséklet különbségnek tulajdoníthatóan a teacserje hajtásai lassan fejlődnek, és ennek következtében a levelek hasznos anyagokkal telítődnek. E tea feldolgozási specifikációjában az szerepel, hogy a tealeveleket nem sodorják. Ennek köszönhetően a belőlük készült főzetnek enyhe, friss aromája lesz. A zamatos tavaszi zöld tea ízei azonnal kibontakoznak, és arra ösztönzik fogyasztóját, hogy fedezze fel ennek a zamatnak a mélységeit. E zöld teának az élvezete lágy, friss ízzel zárul. Valójában tökéletesen kiegyensúlyozott tavaszi zöld teáról van szó, amelynek csodálatos az aromája, a belőle készült főzetnek pedig világos, aranyló a színe. Elkészítésekor víz hőmérsékletének 80-90°C-nak kell lennie.

Grün Matine

250 g
Cikkszám: 80311

Ennek a teának a felejthetetlen zamatát a szencsa, az ízletes gyümölcsaromák és a virágszirmok egyedi kombinációja eredményezi. Ideális ital, amely nappal és éjszaka egyaránt fogyasztható. Íze enyhe és selymes, utóíze pedig üdítően tiszta. E tea esetében a tealevelek áztatására használt víznek 75-85°C hőmérsékletűnek kell lennie. A leveleket 2–3 percig kell áztatni. Összetevők: zöld tea, napraforgó-, kukoricavirág- és rózsaszirmok, aroma.

Royal Pai Mu Tan

65 g
Cikkszám: 80312

Ezt a ritka fehér teát igen kicsi kora tavasszal szüretelt rügyekből állítják elő. A rügyeket még azelőtt leszüretelik, mielőtt kinyílnának, majd gőzölik, és megszárítják azokat. A folyamat végén a rügyek úgy néznek ki, mintha apró fehér gyümölcsfavirágok lennének, amelyeket pici levelek vesznek körül. Innen ered ennek a teának e neve is: „fehér bazsarózsa”. A fehér teából készült főzet halványsárga színű, koffeintartalma alacsony, és lágy, enyhén édeskés íze van. A nyílt levegőn történő, lassú, természetes szárítás ennek a teának a leggyengébb gyomor esetében is nyugtató és kímélő hatást kölcsönöz, továbbá azt is kimutatták, hogy e folyamatnak köszönhetően kétszeresen hatékonyabb az öregedési tüneteket – például a bőr petyhüdtté válását – okozó szabad gyökök megkötésében. Kínában „életelixírnek” tartják. Ebből a teából halovány színű, lágy tea készül, amelynek zamata majdhogynem éteri. Ez az íz édes és lágy, de egyszersmind kerek is. Ez az ámító, minden tekintetben kiváló tea késő délután vagy kora este fogyasztandó. Pihenés közben próbálja meg élvezni, hogy nagyszerű ízvilágából mindent átérezzen. Az optimális vízhőmérséklet e tea készítése esetén 80-90°C.

Arabischer Sheik

250 g
Cikkszám: 80313

Gondosan válogatott virágok, egy leheletnyi gyömbér és illatos fűszerek adnak egy rendkívüli keleties zöld tea keveréket. Összetevők: zöld tea, gyömbér, napraforgó-, jázmin-, és rózsaszirom.

Spring Tonic

250 g
Cikkszám: 80314

Ez egy nagyon frissítő kombináció, Sencha tealevelek citromhéjjal és esszenciális citromolajjal ízesítve. Összetevők: zöld tea, citromhéj, ízesítők.

Ginseng Flight of Dragon

250 g
Cikkszám: 80315

A legjobb zöld teák, gyümölcsaromák, virágok és ginszeng sajátos keveréke eredményezi ezt a szokatlanul komplex teát. Lágy, aromás ital, amelynek élvezete friss, enyhe összehúzó hatással kezdődik és kerek, édes, az érett, puha gyümölcsökére emlékeztető ízzel zárul. E tea esetében a tealevelek leöntésére használt víznek 75-85°C hőmérsékletűnek kell lennie. A leveleket 2–3 percig kell állni hagyni. Összetevők: zöld tea, mangó, eper, napraforgószirmok, ginszeng, aroma.

Jasmine Ting Yuan

250 g
Cikkszám: 80316

A Jasmine Ting Yuan tea a csészébe felejthetetlen ízt varázsol, valamint a jázminvirágok frissítő, testes illatát, amelyhez világoszöld szín társul. A legjobb módszer ennek a teának az elkészítésére 75-85°C hőmérsékletű vízzel leönteni a tealeveleket, majd azokat 2–3 percig állni hagyni. Összetevők: zöld tea, jázminszirmok.